Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

A RideOnTime által nyújtott utazási élmény gyakorlatilag bárki számára elérhető, azonban van néhány alapfeltétel amiknek az utasnak meg kell felelnie. Életkortól függetlenül kellően magasnak kell lenned ahhoz hogy mindkét lábad kényelmesen leérjen az utaslábtartókra, miközben a pilóta mögött, a hátsó ülésen foglalsz helyet. Ezen felül nem lehetsz semmilyen tudatmódosító szer hatása alatt, mivel ezzel veszélyeztetnéd a magad és a pilóta testi épségét is. Továbbá nem lehet semmilyen olyan problémád (sérülés, mozgáskorlátozottság stb), amely meggátol abban, hogy felülj, vagy fent maradj a motoron mozgás közben is.

Mindannyian tudjuk, az idő pénz. Áraink összhangban vannak a szolgáltatás színvonalával, valamint tükrözik az általad megtakarított időnek az értékét is, amelyet a mi segítségünkkel érsz el. Sokan úgy vélekednek, hogy a velünk való utazással megtakarított idejük értéke bőven kompenzálja számukra azt az extra költséget, amit egy hagyományos taxihoz képest fizetnek érkezéskor. A RideOnTime egy gyors, megbízható és – vis majort leszámítva – kiszámítható szolgáltatásért vállal kezességet, pontos és időbeni érkezést biztosítva számotokra, legyen szó egy megbeszélésről, tárgyalásról, egy induló vonatról vagy repülőjáratról. Képzeld magad elé, hogy képes vagy legfeljebb 30 perc (vagy még rövidebb idő) alatt kijutni a városból a reptérre napszaktól és forgalmi helyzettől függetlenül. Nem kell többé indokolatlanul korábban távozni a megbeszélésekről, vagy lerövidíteni egy workshopot esetleg rövidre zárni egy elhúzódó tárgyalást kizárólag a szokásos időhiány miatt.

Az idő értékén felül számos olyan tényező van, amelyek a biztonságotokat és a kényelmeteket hivatottak biztosítani, és amelyek költségesek. Ilyenek például a modern felszerelés, a védőöltözék és a motor rendszeres karbantartása.

Budapest közigazgatási határán belül átláthatósági és költségtervezési szempontból kiszámítható, úgynevezett fix zónaárakkal dolgozunk, melyek a megtett távolságtól függetlenek. A csúcsidős (06:30-09:00 & 16:30-18:30) és a csúcsidőn kívüli (09:00-16:30) viteldíjak eltérnek. Az egyes zónák a következők: a) kerületen belül, b) szomszédos kerületbe, c) Budapesten belül bárhova máshova, d) reptérre. Az V., VI., VII., és a VIII. kerületet a kalkulátor egy kerületnek számolja, tehát az ezek között való mozgás kerületen belüli fuvarnak minősül. Amennyiben szomszédos kerületbe tervezel utazni, de a célállomás 2 km-en belül van a kiindulási címtől szintén kerületen belüli tarifát számol a kalkulátor. A reptéri transzfert szintén fix, a nyitvatartási idő egésze alatt egységes áron vállalunk. A X. XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., és XXIII kerületekből a reptér közelsége miatt csökkentett áron szállítunk.

Budapest közigazgatási határán túli fuvarok költségeivel kapcsolatban kérd egyedi kalkulációnkat, melyek már kilométer díjas tételt is tartalmaznak. Egyéb árazással kapcsolatos kérdés esetén szintén fordulj hozzánk bizalommal, vagy nézd át az ÁRAINK menüpontot.

Egyszeri utazások esetén adminisztrációs, biztonsági és hatékonysági okokból csak bankkártyás fizetés lehetsgés, de cserébe az összes nagy kártyakibocsátó kártyáját elfogadjuk (Master Card, VISA, Maestro) Szerződőtt partnereink nem csak belső számlát nyithatnak nálunk, hanem esetükben lehetőség van banki átutalással is rendezni a viteldíjat.

Egyáltalán nem. Indulás előtt a pilóta röviden elmondja az alapokat, amikre figyelni kell utasként motorozás közben. Ráadásul menet közben is lehet tőle kérdezni. Ha azonban nem vagy még biztos abban, hogy ez az egész neked való-e, kapacitástól függően lehetőséged van egy rövid, ingyenes demo-úton is részt venni, ami során eldöntheted, hogy szeretnél e velünk utazni a későbbiekben vagy nem.

Teljes mértékben. Öltözhetsz úgy, ahogy egyébként is szoktál, az időjárásnak és az évszaknak megfelelően. Minden egyéb felszerelésről mi gondoskodunk. További információért látogass el a Szolgáltatások oldalra.

Igen, mindent, tetőtől talpig. További részletekért olvasd el a Szolgáltatások oldal tartalmát.

A védőfelszereléseket (kabát, kesztyű, sisakbélés) rendszeresen kezeljük különféle célzott fertőtlenítő szerekkel. A sisakbelső koszolódásának megelőzéséhez és a higiéniájának fenntartásához egy mosható, utasonként egyszer használatos, jól szellőző technikai anyagból készült fejfedőt használunk. Ezeket használat után kimossuk és újra használjuk. Mielőtt felveszed a kesztyűt, egy általunk biztosított folyékony antibakteriális kézmosóval szükséges áttörölnöd a kezed. Amennyiben fenntartásaid vannak a városi levegő minőségével szemben, opcionálisan eldobható arcmaszkot is tudunk biztosítani.

Csakúgy, mint amikor egy hagyományos taxival utazol, velünk való utazásod előtt sincs egyéb teendőd. Biztosítunk minden szükséges védőfelszerelést (kötelező jelleggel a bukósisakot, opcionálisan a kabátot, kesztyűt, vízhatlan kötényt stb illetve ellátunk a szükséges információval, hogy a lehető legkényelmesebben és nyugalomban teljen az utad. Garantáljuk, hogy a célodhoz ugyanolyan makulátlanul fogsz érkezni, mintha csak egy autóból szálltál volna ki. Az egyetlen dolog ami miatt esetleg aggódhatsz egy kicsit az a frizurád. 🙂

Nos, ez nagyban függ a frizurádtól. A bukósisakot, mint az egyetlen kötelező, törvény által is előírt védőfelszerelést nem lehet megkerülni, ami azonban nem tudja garantálni a nagy műgonddal beállított hajkoronák tartósságát.

Természetesen. Indulás előtt adunk egy derékra rögzíthető, mindkét lábat diszkréten elfedő kötény-szerű kiegészítőt.

Biztonsági okokból heves zivatarok, özönvízszerű esőzések illetve jégeső esetére átmenetileg felfüggesztjük a szolgáltatásunkat. Ezt a döntést mindig a legfrissebb időjárás előrejelzések ismeretében hozzuk meg. Ha csak gyenge eső esik akkor a megfelelő, eső ellen is védelmet nyújtó felszerelés biztosítása mellett továbbra is üzemelünk. Jóllehet az általunk adott ruházat elegendő ahhoz, hogy ilyen távokon megfelelő védelmet nyújtson a nedvesség és a hideg ellen, megértjük, ha az időjárásra hivatkozva esetleg úgy döntötök, hogy mégis inkább hagyományosabb módon utaznátok. Erről kérünk időben tájékoztassatok bennünket.

A hideg egy meglehetősen szubjektív dolog, mindenesetre elsősorban biztonsági okokból igazodunk az időjárás szezonalitásához. Így a velünk való utazással márciustól novemberig kalkulálhattok. Egy makacsan elhúzódó tél, egy korai tavasz, netán egy igazán szép hosszú ősz ezt kismértékben befolyásolhatja természetesen. A szezonkezdet és -zárás dátuma nincs kőbe vésve. A szezon alatt előforduló tetszőleges hőmérsékleti extremitásokra azonban fel vagyunk készülve, így nem fordulhat elő, hogy ne lenne még egy extra rétegünk, amit alkalomadtán ne tudnánk a rendelkezésetekre bocsátani.

A motoron meglehetősen sok holmi elfér, köszönhetően a hátsó csomagtartónak és az oldaldobozoknak. Kézipoggyász méretű bőrönd (esetleg kicsit nagyobb táska is), laptop táska, hátizsák, kézitáska, fényképezőgép táska, gyakorlatilag bármit képesek vagyunk rögzíteni vagy elpakolni egy védett helyre. Részletekért olvasd át a CSOMAGOK menüpontot.

Nem, az oldaldobozok vízállóak és a hátsó csomagtartóra rögzített táska vagy bőrönd sem lesz nedves a vízhatlan takarónak köszönhetően, amit ilyenkor használunk.

Hétfőtől péntekig minden nap reggel 6:30-tól este 18:30-ig.

Igen, erre van lehetőség, azonban felhívjuk a figyelmed, hogy ez extra költséggel jár, aminek mértékéről kérlek érdeklődj nálunk.

Természetesen. Lehetőséged van a motort néhány órára, fél napra vagy akár egy teljes napra is lefoglalni. A részletekkel kapcsolatban kérünk keress bennünket e-mailben vagy telefonon.

Amennyiben előzetesen intéztél foglalást (megadva a kiindulási helyszínt) úgy a megadott helyszínen fogunk várni (az állomás vagy a terminál kijáratánál). Arra is van lehetőség, hogy előzetes foglalás nélkül hívsz fel bennünket, közvetlenül érkezés után, de ennek meg van az a hátránya, hogy egyfelől idő míg odaérünk, másfelől egyáltalán nem biztos, hogy van szabad kapacitásunk arra az időpontra. Erősen javasoljuk, hogy foglalj előre.

A vonat késése esetén kérünk tájékoztass bennünket a várható érkezésről. A repülőgéped késése nem jelent gondot, amennyiben foglaláskor megadod a járat számát, aminek a segítségével valós időben tudjuk követni a repülőtér tájékoztatását a várható érkezésről.

Jóllehet elsősorban Budapest és környéki fuvarokra vagyunk berendezkedve, természetesen nyitottak vagyunk minden egyéb elképzelésre is. Gyakorlatilag az ország bármely részébe elviszünk szívesen az előzetes árkalkuláció általad való jóváhagyását követően.

Mindig megér egy próbát az utolsó pillanatban hívnod bennünket, azonban főként a jelenlegi korlátozott személyi kapacitásunk miatt könnyen előfordulhat, hogy nem tudunk elvinni. Mégis azt javasoljuk, hogy tégy egy próbát. Ha ráérünk, örömmel segítünk.

Minél korábban, annál jobb, tekintettel, hogy jelen pillanatban még az „aki kapja marja – first come first served” alapon működik a foglalásunk. Azonban ha van is szabad kapacitásunk, legalább egy órával a tervezett indulás előtt fusson be a foglalásod, hogy legyen időnk felkészülni és a helyszínre érni.

Célunk, hogy a lehető legnagyobb biztonságban érezd magad velünk és hogy nyugalomban teljen a velünk töltött időd. Ehhez természetesen hozzátartozik a KRESZ szabályainak maradéktalan betartása is.

Természetesen. Te is és az poggyászod is automatikusan biztosítva van, amikor velünk utazol a Generalinál és a UNION biztosítónál kötött általános felelősségbiztosításaink révén. További részleteket a BIZTOSÍTÁS oldalon olvashatsz.

Mivel a biztonságod a legfontosabb szempont számunkra, így a pilótáinkkal szemben is magas követelményeket támasztunk. További részleteket a PILÓTA oldalon olvashatsz.

Mindent, ami csak módunkban áll megteszünk azért, hogy biztosítsuk azt, hogy a lehető legnagyobb biztonságban utazz velünk. Ezt a célt szolgálja az egyedi háttámla-kapaszkodótól kezdve, a védőfelszereléseken át, a motor felszereltségén (ABS) keresztül magasan képzett pilótáinkig bezárólag minden.

Igen, a sisakba épített intercom-on keresztül folyamatos kommunikációra is lehetőséged van a pilótáddal. Részletekről kérünk tájékozódj a SZOLGÁLTATÁSOK oldalon.

Igen, az intercom rendszer képes Bluetooth-on keresztül kapcsolódni a telefonoddal, így lehetőséged van hívások bonyolítására azidő alatt is míg velünk utazol. A fedélzeti széles sávú, ingyenes WiFi szintén a kényelmedet szolgálja. További részletekről kérünk tájékozódj a SZOLGÁLTATÁSOK oldalon.

Mi a Yamaha FJR1300-as modellje mellett tettük le a voksunkat, ami a világ egyik legnépszerűbb nagy teljesítményű túramotorja. A motorok mind ABS-szel és integrált fékrendszerrel szereltek, valamint állítható futóművel is rendelkeznek. Kategóriájának legkarcsúbb felépítésű motorjáról van szó, melynek révén ideális a kocsisorok között illetve a szűk utcákon való manőverezéshez. Erőteljes és nyomatékos motorja minden helyzetben elegendő tartalékkal bír. Pakolhatóságát az oldaldobozokon túl az egyedi csomagtartó garantálja. Részletekért kérünk olvasd el a MOTOR oldalt.

Kérlek lépj kapcsolatba velünk vagy az istvan@rideontime.eu e-mail címen, vagy az oldalon található kapcsolatfelvételi felületen, de hívhatsz is bennünket bátran a  +36 30 318 9328 számon is.